Banesa "Bardhyl Gorani"

Banesë qytetare ndërtuar në fillim të shek XX. Me sipërfaqe 170 m2 . E shpallur monument kulture më 24 .02. 2006 dhe e kategorisë së II . Kjo ndërtesë ndodhet në lagjen Skuraj të qytetit të Kavajës. Ndërtesa shquhet për vlerat arkitektonike si dhe harmonizimin e elementeve dritareve, kornizave dekorative të vendosura në fasadë me ornamentike.