Kisha e Shen Premtes

Kisha mendohet të jetë ndërtuar rreth shek XIV-XV.E vendosur në Kodrën e fshatit Çetë të Kavajës rreth 4 km larg saj , me sipërfaqe 90 m2. Kjo kishë ka vlera të mëdha historike dhe artistike ku brenda saj ndodhen afreske të pikturuara nga vëllezërit Zografi dhe Kostandin Shpataraku. Brenda kishës ndodhet ikonostasi i gdhendur me dru si dhe dyshemeja e shtruar me pllaka guri e cila i përket një periudhe më të hershme. Është monument kulture i kategorisë së I shpallur më 15.01.1963. Kisha në fillimet e saj ka qenë katolike më vonë u kthye në orthodokse.