NJËSIA ADMINISTRATIVE GOLEM

Të dhëna të përgjithshme

Koordinatat: 41°14′52″N 19°31′54″

Shteti : Shqipëri  

Qarku : Tiranë

Bashkia: Kavajë

Popullsia (Viti 2015): 12667 banorë

Zona kohore:    CET (UTC+1)

Vera (DST):     CEST (UTC+2)

Kodi postal:     2504

Kodii zonës:     (0)55

Regjistrimi i automjeteve         KJ

Njësia administrative Golem është një fshat dhe një ish komunë në qarkun e Tiranës. Me reformën administrative territoriale të vitit 2015, ajo u bë një nënndarje e Bashkisë Kavajë. Sipas censusit të vitit 2011, numri i popullsisë ishte 6994. Zona përgjatë bregut është një nga destinacionet kryesore për plazhe në Shqipëri, ku ndodhen shumë resorte, hotele dhe shtëpi pushimi. Golemi ka përjetuar zhvillim të shpejtë urban dhe gjithashtu edhe problemet e lidhura me të.

 

Njësia Administrative Golem ka në përbërje këto fshatra: Golem, Kryemëdhej, Tilaj, Seferaj, Golemas, Qerret, Karpen, Zik-Xhafaj, Kanaparaj, Agonas, Karpën i Ri