NJËSIA ADMINISTRATIVE HELMAS

Të dhëna të përgjithshme

Koordinatat: 41°10′45″N 19°35′54″

Shteti:   Shqipëri

Qarku: Tirana

Bashkia: Kavajë

Popullsia (sipas census2011     3,139 + 1.199

Zona kohore     CET (UTC+1)

Vera   (DST)     CEST (UTC+2)

Kodi postal      2506

Kodi i zonës     (0)55

Regjistrimi i autojmjeteve        KJ

Gjerësia gjeografike: 41°12'0"

Gjatësia gjeografike: 19°37'0.02"

 

Helmasi (i njohur gjithashtu edhe si Helmës) është një fshat dhe një ish komunë e ndodhur në pjesën qendrore të Ultësirës perëndimore të Shqipërisë. Është pjesë e Qarkut të Tiranës. Me reformën administrative territoriale të vitit 2015 u bë një nënndarje e Bashkisë Kavajë. Sipas censusit të vitit 2011, popullsia ishte 3,139.  

Njësia administrative e Helmasit është ndarje administrative e nivelit të tretë dhe ndodhet në qarkun e Tiranës, Shqipëri. Ngritja e terrenit mbi nivelin e detit vlerësohet të jetë 121 metra. Variante të tjera të emrit të Helmasit: Helmas, Helmës, ish Komuna Helmës, ish Komuna e Helmasit, Helmas, Helmes, Helmës, ish Komuna Helmes, ish Komuna Helmës, ish Komuna e Helmasit.

Ndarjet e tjera administrative të cilave i përket Njësia Administrative Helmas: Rrethi i Tiranës, Rrethi i Kavajës

Njësia administrative Helmas ka në përbërje këto fshatra: Helmas, Zikular, Lis-Patros, Shtodhër, Çetë, Momël, Habilaj, Çollakaj, Kryezi, Cikallesh.