NJËSIA ADMINISTRATIVE LUZ I VOGËL

Të dhëna të përgjithshme

Koordinatat: 41°7′34″N 19°34′30″

Shteti: Shqipëri

Qarku:Tirana

Bashkia: Kavajë

Popullsia   (2011)          4,735 + 2.507

Zona kohore     CET (UTC+1)

Stina e Verës (DST)     CEST (UTC+2)

Kodi postal      2509

Kodi i zonës     (0)55

Regjistrimi i automjeteve         KJ

 

Luz i Vogël është një fshat dhe një ish komunë e ndodhur në fushat qendrore të Ultësirës perëndimore shqiptare. Është pjesë e qarkut të Tiranës. Me reformën territoriale administrative të viti 2015 u bë një nëndarje e bashkisë Kavajë. Sipas censusit të vitit 2011, popullsia ishte 4,735.

Njësia administrative Luz i Vogël përbëhet nga fshatrat e mëposhtëm: Luz i Vogël, Vorrozen, Beden, Blerimaj

Cdo të premte në fshat mund të gjendet në sheshin qendror pazari ku njerëzit mblidhen për të blerë dhe shitur objekte.

Stadiumi Luzi i Vogël Në nëntor të vitit 2008, presidenti i klubit, Lavdim Lusha dhe dy vëllezëirt e tij sipërmarrës sqaruan qëllimin për të investuar deri në 400.000 euro për rindërtimin e stadiumit. Tre vëllezërit Lavdim, Sokoli dhe Albert Lusha e bënë publik këtë lajm në një eveniment   të FSHF-ës   në qytet në të cilin merrnin pjesë edhe presidenti i Teutës dhe i Besa Kavajë. Klubi aktualisht luan në stadiumin Luz i Vogël 2008 në Kavajë. Stadiumi u ndërtua në vitin 2008 nga Këshilli i Luzit të Vogël të cilët e kanë paguar nga xhepi i tyre. Stadiumi ka 600 vende. Sipërfaqja e lojës është e gjitha me bar natyral. Pavarësisht kësaj stadiumi nuk ka një zonë për invalidët ose një sistem kamerash profesionale. Skuadra Besa Kavajë e ka përdorur stadiumin për ndeshje miqësore dhe të kupës.